Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen og er bindeleddet mellom arbeidsgiverne og myndighetene. Som medlem får du rådgivning, advokathjelpbransjefellesskap og bedre rammevilkår gjennom vår politiske påvirkning.

Lønnsoppgjøret: Virke, LO og YS har kommet i mål med forhandlingene

Onsdag 14. april klokken 22.40 ble Virke, LO og YS enige i mellomoppgjøret 2021. Virke har hatt som utgangspunkt at frontfagsrammen skal legges til grunn. Resultatet av våre forhandlinger er i tråd med rammen på 2,7 prosent. Det er gitt ulike tillegg tilpasset situasjonen som de ulike bransjene står i. Det er gitt generelle tillegg mellom 50 øre og 2,25 kroner per time, og i tillegg er det på enkelte områder gitt lavtlønnstillegg på 1 krone. På grossistoverenskomsten er det satt av 60 øre per time til et eget kompetansefond.

Les mer her

Populære tjenester vi tilbyr

Dette kan vi hjelpe deg med!

Dette skjer

 1. Ditt medlemskap fra A til Å

  Vet du hva ditt medlemskap i Virke egentlig betyr for din virksomhet? Lær mer på dette webinaret!

 2. Onlinekurs - Grunnkurs i arbeidsmiljø

  Vi gir deg en grunnleggende innføring i regelverket, arbeidsmiljøfaktorer, aktørene i arbeidsmiljøarbeidet, arbeidsmåter innen HMS og sykefraværsoppfølging.

 3. Onlinekurs - Grunnkurs i arbeidsmiljø

  Vi gir deg en grunnleggende innføring i regelverket, arbeidsmiljøfaktorer, aktørene i arbeidsmiljøarbeidet, arbeidsmåter innen HMS og sykefraværsoppfølging.

 4. Onlinekurs - Ferieloven

  Er du arbeidsgiver plikter du å ha full kontroll på at ansatte tar ferien sin hvert år. Reglene i ferieloven er kompliserte, men viktige å kjenne til. Vi vil gjennomgå de vanlige problemstillingene relatert til ferieavvikling, og opptjening og utbetaling av feriepenger, og kommer med nyttige tips.

 5. Kom i gang med digitalisering i din virksomhet

  Få tips og triks til å komme i gang med digitalisering i virksomheten!

Se alle arrangementer

Er din virksomhet årets omstiller?

Følg med her!

Vi ønsker å hedre de virksomhetene som har gjort det lille ekstra for å omstille i året som har gått.

Ble din virksomhet nominert for å ha tatt smarte valg for å overleve under korona eller tatt et tak for en mer bærekraftig fremtid? Da kan det hende akkurat din virksomhet stikker av med tittelen Årets omstiller 2020.

Muligheten for å nominere og stemme på virksomhet er nå avsluttet.

Årets omstiller annonseres 15. april

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene