Hva nå 2035?

Hvordan skal statsbudsjettet 2024 bidra til en bærekraftig og verdiskapende handel- og tjenestenæring – på lang sikt?

Under regjeringens budsjettkonferanse inviterer vi til debatt om hva som bør være hovedoppgaven i neste statsbudsjett og hvordan den økonomiske politikken i dag vil legge føringer for de neste 10 - 15 årene. Vi ønsker en debatt hvor vi løfter blikket og ser på hvordan økonomisk politikk skal være bærekraftig og bidra til høy verdiskaping og sysselsetting på lang sikt. 

I debatten søker vi svar på følgende: 

 • Hva er de viktigste utfordringene statsbudsjettet bør svare på? 
 • Hva må til for at handel- og tjeneste næringen skal fortsette å være verdiskapende?
 • Hvordan skal politikken bidra til å sette næringene bedre i stand til å håndtere den grønne omstillingen?

Vil du bidra med spørsmål?

Urolige tider med pandemi, krig, dyrtid og mangel på kvalifisert arbeidskraft har sendt Norge på søking etter kortvarige løsninger og midlertidige ordninger. Virke og deres medlemmer er på leting etter å finne gode løsninger for å imøtekomme det grønne skiftet og samtidig opprettholde konkurransekraft, verdiskapning og skape flere arbeidsplasser. 

Dersom du ønsker å stille debattantene et direkte spørsmål, kan du sende ditt spørsmål til , så skal vi gjøre vårt beste for å disse besvart 

Program

 • Innledning

  ved Bernt G. Apeland, administrerende direktør i Virke

 • Hva er de største utfordringene i tiden fremover?

  ved Lars Eivind Haartveit, direktør og sjeføkonom i Virke

 • Politisk innledning

  ved Frode Jacobsen (AP) 

 • Politisk innledning

  ved Heidi Nordby Lunde (H)

 • Paneldebatt

Medvirkende

Dette skjer hos Virke!

Se alle kurs og konferanser
 1. Arbeidsrett fra A-Å

  Er du arbeidsgiver er det nødvendig å ha full oversikt over de viktigste spørsmålene innen arbeidsrett, fra ansettelse til arbeidstid, sykefravær, oppfølging og eventuell oppsigelse eller avskjed.

 2. Onlinekurs – Varsling av kritikkverdige forhold i virksomheten

  Lær hovedreglene om varsling av kritikkverdige forhold og bli tryggere på hvordan du kan håndtere varslingssaker på riktig måte.

 3. Virke Gravferd Fagkurs Trinn 2 del 2

  Dette er del to av fagkurset Trinn 2. Få bedre forståelse, samt utvid ditt nettverk og kunnskapsområde innen gravferdsbransjen. Kurset varer i tre dager.

 4. Åpenhetsloven - løypemelding

  Er du i rute med virksomhetens arbeid med åpenhetsloven? I dette webinaret gir vi en oppdatering på åpenhetslovens krav til virksomhetene, og deler erfaringer med vårt arbeid med åpenhetsloven så langt.

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.