Reisepuls 2021

Reisepuls fra Virke er en kartlegging av ulike forhold knyttet til ferier: Hva slags type ferie, hvor vi planlegger å tilbringe ferien, planlagt feriebudsjett og annet relatert til ferie og fritid. Undersøkelsen gjennomføres to ganger i året; desember og juni. Målgruppe for undersøkelsen er et befolkningsrepresentativt utvalg av den norske befolkningen over 18 år.

Funn fra måling i desember 2020

63 % planlegger sommerferie, og like mange som før har planer om å ta høstferie. Til tross for høyt smittetrykk og strenge smittevernregler, bidrar vaksinegjennombrudd og gode avbestillingsmuligheter til å øke sannsynligheten for utenlandsreiser i 2021.

For sommerferien er Spania, Hellas, Sverige og Danmark utenlandsfavorittene, mens Vestlandet er ny favoritt i eget land. Selv om smittesituasjonen er vanskelig nå, er det mange som tror at bedringen i løpet av året vil være så stor at det er mulig å reise til utlandet igjen.

7 av 10 tror at reiseaktiviteten i ferien deres vil påvirkes av koronasituasjonen i året vi har foran oss, og de fleste vil tilbringe årets ferier i eget land.Reisebudsjettet per husstand er 35 350 kroner. Det er en nedgang fra fjorårets undersøkelse, da gjennomsnittsbudsjettet var 43 050 kroner. Samtidig viser undersøkelsen at flere av dem som tar ferie vil benytte hotell og andre overnattingstilbydere sammenlignet med tidligere, særlig om reiserestriksjonene oppheves.

Funn fra måling i juni 2021

Flere planlegger ferie sammenlignet med måling i desember 2020: 70 % planlegger å ha sommerferie i 2021.

Sommerferien tilbringes i Norge. Blant de som planlegger sommerferie svarer 50 % at de sannsynligvis tilbringer sommerferien hjemme, mens 47 % oppgir at de tilbringer den på besøk hos venner eller familie i Norge.

60 % svarer at reiseaktiviteten i ferien deres i 2021 i vil påvirkes av koronasituasjonen. I desember svarte totalt 73 % det samme, og dette er en nedgang på 13 prosentpoeng.

Det er flere forhold ved koronapandemien som påvirker sannsynligheten for å bestille reise til utlandet. Å selv ha tatt vaksine (63 %), lav smitte i destinasjonslandet (62 %) og gode avbestillingsmuligheter (61 %) er de forhold som flest mener at vil øke sannsynligheten for å bestille reise til utlandet i 2021.

Resultatene indikerer at gjennomsnittshusstanden nå planlegger å bruke 24 350 kroner på ferie i 2021.

Bestill rapporten

Etter bestilling vil du motta rapporten på e-post innen kort tid.

  • Gratismed medlemskap i Virke
  • 950 kruten medlemskap

Logg inn

Ansvarlig

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

Se alle medlemsfordelene