- Jeg er bare en turist, gjelder det meg?

Publisert:

Den siste ukens hendelser i Dubai har nok skremt mange fra å reise til land i den arabiske verdenen. Virke oppfordrer alle som skal reise til landene i dette området å sette seg ordentlig inn i landets skrevne og uskrevne lover og regler.

​- Det virker som om mange tror at så lenge man har forsikring og følger reisebransjens råd så kan man gjøre som man vil. Men det er ikke slik at siden man er turist så skal man kunne oppføre seg som man gjør hjemme, sier direktør for Virke Reise utland, Rolf Forsdahl.

Mange tror at dersom alle papirer er i orden så er man sikret mot alt. Det kan også virke som om mange mener de kan forlange at turoperatøren skal fikse alt for deg.

- Reisebransjen skal gi informasjon om ting knyttet til landets skikker og regler, for eksempel knyttet til klær og alkohol. Men det er den reisendes ansvar å vite hvordan man skal følge disse. Slike regler gjelder ikke bare de lokale, turister har også et ansvar for å oppføre seg slik det forventes, uttrykker Forsdahl.

Han oppfordrer alle som skal ut og reise, uansett hvor i verden man skal, å undersøke de lokale skikkene. Dette gjelder blant annet klesdrakt, tipsekultur, intimitet på offentlige steder og alkoholbruk.