1 av 4 til planlegger vinterferie

Publisert:

En av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år. Av disse reiser 41 prosent til utlandet, mens 38 prosent velger å tilbringe ferien på hytta i Norge.

Hotellrom

– Samvær med familie og venner er formålet med ferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Reise Utland i Virke.

Totalt er det 25 prosent av oss som skal ta vinterferie. Ferie i utlandet er aller mest populært blant vestlendingene og nordlendingene. 59 prosent av nordlendingene sier de vil dra på vinterferie til utlandet i år. I resten av landet ligger tallene på mellom 30 og 40 prosent.

- Vi ser at det er de av oss med den lengste og kaldeste vinteren her hjemme som aller helst søker til utlandet i vinterferien, sier McSeveny-Åril, og peker på Kanariøyene som det mest populære feriemålet i utlandet.

- Vinterfjellet lokker likevel fortsatt mange i denne ferien, og stadig flere nordmenn disponerer egen hytte. 38 prosent av de som tar vinterferie bor på privat hytte i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge i Virke.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interessert scorer også høyt på formål med denne ferien.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.