4 av 10 til utlandet i vinterferien

Publisert:

​Nesten en av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i 2016. Av disse reiser 38 prosent til utlandet, mens 34 prosent velger å tilbringe ferien på hytta i Norge. – Samvær med familie og venner er formålet med ferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Reise Utland.

​Totalt er det 22 prosent av oss som skal ta vinterferie. Ferie i utlandet er aller mest populært blant vestlendingene og nordlendingene. 58 prosent av nordlendingene, og 46 prosent av vestlendingene sier de vil dra på vinterferie til utlandet i år. På Østlandet, Sørlandet og Midt-Norge ligger tallene på rundt 30 prosent.

- Vi ser at det er de av oss med den lengste og sureste vinteren her hjemme som aller helst søker til utlandet i vinterferien, sier McSeveny-Åril. 

Tall fra Virkes befolkningsundersøkelse viser at vi planlegger å bruke mer penger på ferie i år enn i fjor, til tross for mer usikre økonomiske tider. I år er det også ventet god tilstrømming av utenlandske turister til Norge som følge av valutakurs.

- Godt arbeid i det norske reiselivet har blitt hjulpet av en lavere kronekurs, og det er dette vi nå ser effektene av, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge.- Flere vinterdestinasjoner som har satset på utenlandske turister har fullt trøkk nå i februar.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interessert scorer også høyt.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.

Les mer om utsikter for reiselivet 2016 her