Atlanterhavsparken er millionbutikk for Sunnmøre

Publisert:

Virke Reise Norge og Kultur har gjennomført en ringvirkningsanalyse av Atlanterhavsparken i Ålesund. Det norske akvariet skaper i dag årlig ringvirkninger på 60 millioner kroner i sin region. Denne understreker den viktige betydningen opplevelsesbedrifter har for norsk reiseliv.

Sunnmørsposten skrev 06.01.17 om den million-effekten Atlanterhavsparken genererer i ringvirkninger. Parken hadde i 2016 sitt beste besøksår siden 1998.

Les saken her (krever innlogging)

- Virke Reise Norge og Kultur har mange medlemmer som opererer i skjæringspunktet mellom kultur og reiseliv. For oss har det vært viktig å synliggjøre den viktige posisjonen våre medlemmer innen kultur og opplevelser har både for lokalsamfunn og i reiselivet, sier direktør for Virke Reise Norge og Kultur Line Endresen Normann

- Mange kan kanskje undervurdere den viktige rollen "mindre" attraksjoner har for en by eller region. 11 ansatte kan høres lite ut, men når man ser på den enorme verdien Atlanterhavsparken genererer viser dette det motsatte, nemlig kulturens viktige rolle som driver for reiselivet.

Opplevelser i sentrum

Opplevelser er det sterkest voksende segmentet innen norsk reiseliv og verdiskapningen er mer enn tredoblet siden 2001. Reisende blir stadig mer krevende og etterspør autentiske opplevelser og attraksjoner. Da er kvalitet et nøkkelord og kulturen, lokal mat og drikke, attraksjoner og kulturarv blir derfor stadig viktigere for å skape attraktive lokalsamfunn og reisemål.

Etter ferien spurte man gjerne tidligere om «Hvor reiste du?», mens vi i dag spør «Hva gjorde du?». Derfor er det en prioritert sak for Virke å synliggjøre den store verdien tilsynelatende små opplevelsesaktører har for en by, en region eller Norge som reisemål.

Les også: Nøyer oss ikke lenger med plaststol og husets vin

Attraksjonene, være seg et akvarium, museum, konsertarena eller annet er tross alt kjernen i vårt reiselivsprodukt. Derfor jobber Virke for å styrke kulturlivet og synliggjøre opplevelsesaktørene som en naturlig del av vårt reiselivsprodukt.

Besøk Atlanterhavsparken .