Bare 1 av 5 tar høstferie

Publisert:

​Høstferien er over oss, men bare 1 av 5 har planer om å reise på ferie. Av disse reiser halvparten til utlandet, mens resten tilbringer den i Norge, gjerne på hytta, og gjerne med familie og venner.

​I en undersøkelse gjennomført av Opinion Perduco for Virke kommer det fram at bare 21 prosent av de spurte planlegger å dra på høstferie. Om man tar høstferie, er avhengig av familiesituasjon, for eksempel om man har skolebarn som har fri, eller om man har andre formål man heller vil bruke feriedagene sine på.

- Nordmenn deler opp ferien stadig mer, blant annet for å ha igjen ferietid og -penger til å forfølge våre egne interesser, sier Hilde Charlotte Solheim, direktør Virke Reise Norge.

En av ti nordmenn sier de bruker deler av ferien på jakt og fiske.

- Jakt er den interessen man bruker flest dager på. Hele 40 prosent av de som skal bruke deler av ferien på jakt, setter av mer enn sju feriedager. Dette er et typisk eksempel på hvordan vi fordeler feriedagene mellom familieaktiviteter og høytider på den ene siden, og våre egne interesser på den andre, fortsetter hun.

Sen sommer eller tidlig vinter

For de fleste som reiser utenlands i høstferien er denne ferien en sen sommerferie, enten fordi man valgte hytta i sommer, eller måtte jobbe når andre hadde fri. Men mange bruker også høstferien som et ekstra påfyll av sol og varme før vinteren setter inn.

- Egypt var et populært reisemål i oktober, men selv om UD nå har fjernet reiseadvarselen for turistområdene i landet, vil det ikke bli mange norske turister i Sharm el Sheik i år. Kanariøyene og den østlige delen av Middelhavet er favoritten. Vi ser også at Thailand trekker nordmenn i høstferien, sier Rolf Forsdahl, direktør for Virke Reise utland.

Uansett hvor man planlegger å reise sier 53 prosent at noe av det viktigste med høstferien å tilbringe den med familie og venner. Vi bruker også deler av ferien til å forfølge egne interesser innenfor for eksempel aktive naturopplevelser, vandring, golf, kulturarrangement eller mat og drikke.