Bærekraft skal lønne seg

Publisert:

​- Virke gratulerer Svalbard, Geilo, Inderøy og Setesdal med godkjenning som bærekraftige reisemål. Gode naturopplevelser og bærekraftig drift må videreutvikles som ett av Norges fortrinn i en stadig hardere konkurranse, sier Line Endresen Normann, direktør reise Norge i Virke.

Bærekraftshensyn har gått fra å være noe myndighetene må tvinge gjennom, til et konkurransefortrinn for mange bedrifter. Reiselivet er bare en av sektorene som nå bruker bærekraftighet i markedsføring og som et kvalitetsstempel.

- Virke har vært en av forkjemperne for en slik godkjenningsordning, og vi sitter i fagrådet som har utviklet ordningen. Vi vet at turister forbinder Norge med det rene og grønne, og denne ordningen vil bidra til å styrke dette. Virke oppfordrer alle destinasjoner til å jobbe for å innfri kravene, sier Normann.

I forrige uke fikk fire nye destinasjoner sin godkjenning fra Innovasjon Norge som bærekraftige reisemål. Svalbard, Geilo, Inderøy og Setesdal blir dermed en del av en eksklusiv klubb, hvor Røros, Trysil, Vega og Lærdal allerede er medlemmer.

Merket bygger på en standard som setter tydelige krav til reisemålets evne til bærekraftig virksomhet og utvikling. Merkeordningen er et tilbud til norske reisemål som ønsker å ta et ansvar for reiselivets negative påvirkning på miljøet. Merking forutsetter at reisemålet tar vare på natur, kultur og miljø, styrker sosiale verdier og er økonomisk levedyktig.

Les mer om bærekraftsarbeidet her >>