Dagen derpå - lederskap på prøve

Publisert:

​Hva er konsekvensene av alkoholbruk i jobbsammenheng? Arbeidslivet er en sentral forebyggingsarena - men tar sjefen jobben? Og hvordan tar man best den vanskelige samtalen? Actis, Akan og Virke tok praten om det vanskelige samtalen i Arendal torsdag morgen.

​- Arbeidsgivere må ha en bevisst holdning til alkoholbruk. På den ene siden bruker vi alkohol til å feire, også på jobb. Samtidig må vi tørre å ta den vanskelige samtalen med ansatte som kan ha et alkoholproblem. Dette er noe mange ledere kvir seg til, både fordi man er redd for å bli oppfattet som unødig moraliserende, og fordi det er vanskelig å påvise en sammenheng mellom rus og fravær, sa Inger Lise Blyverket, direktør for forhandlinger og arbeidslivspolitikk i Virke.

Debatten løftet også en rekke dilemmaer bedriftsledere bør ha et reflektert forhold til. Er det greit å ta et glass vin til overtidsjobbingen hjemme? Er det ok å drikke på jobbreiser? Er lønningspils egentlig en god ide? Hvor går grensen mellom å legge til rette for en arbeidstaker som sliter, og å gjøre en bjørnetjeneste?

- Det er viktig med mer fokus på forebygging også i små og mellomstore bedrifter, påpekte Blyverket.

Virkes rådgivningstelefon får jevnlig telefoner fra arbeidsgivere som trenger råd til å ta den vanskelige samtalen med noen de er bekymret for.

- Det har blitt flere gråsoner mellom alkoholbruk på jobb og på fritiden. Det understreker bare hvor viktig det er at arbeidsgivere har et bevisst forhold til temaet, avsluttet Blyverket.

Les mer om Virkes arrangementer på Arendalsuka her >>