Dårlig sommervær gir høstferie-rush

Publisert:

​Det dårlige sommerværet har medført et rush av solklare nordmenn i høstferien. Flere aktører melder om fulle fly og nesten utsolgte destinasjoner. Enkelte har satt opp ekstraavganger for å mette nordmenns behov for sol og varme før vinteren.

​-Flere av våre medlemsbedrifter melder om stor pågang på turer til varmere strøk i høstferien, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise utland.

I Virkes befolkningsundersøkelse om nordmenns reisevaner svarte 21 % at de planlegger å ta høstferie i år. I undersøkelsen, som ble gjennomført ved inngangen til året, oppga imidlertid færre enn tidligere at de planla å legge årets høstferie til utlandet (46 prosent i år, mot 56 prosent i 2014). Nå tyder mye på at mange har endret planene sine etter en kald og våt sommer, og at langt flere enn planlagt velger å reise til utlandet i høstferien for å oppleve litt sol og varme før vinteren setter inn.

- Ved inngangen til året viste tallene at flere en tidligere planla å holde seg i Norge denne høstferien. Tilbakemeldinger fra turoperatørene tyder på at mange har endret planer, og at tallene på de som reiser utenlands kan oppjusteres betraktelig. Fra å starte året med forsiktige prognoser, ser det ut som at dette året i realiteten vil ligge nærmere nivået fra tidligere topp-år, sier McSeveny-Åril.

Selv om pågangen er stor kan McSeveny-Åril likevel berolige de som er sent ute med å bestille.

- For å få unna etterspørselen har enkelt av charter-operatørene satt inn ekstra flyavganger. I tillegg bruker operatørene også rutefly til flere av sine destinasjoner, slik at det fortsatt er mulig å få seg en tur til sol og varme om man har sittet på gjerdet hittil. På denne tiden av året er europeiske storbyer også svært populære reisemål, og også her finnes det fortsatt mange gode alternativer for dem som ønsker å komme seg avgårde i høstferien.