Den beste strømmen er den vi ikke bruker

Publisert:

Virke Byggevarehandel er glad regjeringen lanserer at ENØK-fradraget kommer, men advarer mot å satse på feil type tiltak.

-Vi er glad for at statsminister Erna Solberg varsler at ENØK-fradraget kommer, sier direktør Bengt Herning i Virke Byggevarehandel.

Han mener det er store miljøgevinster å hente på energieffektivisering av hus og hjem.

- Det er energien vi ikke bruker som er den beste. Hvis vi kan motivere folk til å gjøre trinnvis utskifting og oppgradering av hus og hytter, for eksempel nye dører og vinduer, vil vi spare mye energi, sier Herning.

Dagens ordning for investeringer i energisparing i Enova er imidlertid for snevert innrettet og treffer ikke husholdningene som ønsker å ta ned energibruken samtidig som de oppgraderer boligen i et tempo som lommeboka tillater. Virke har derfor bedt om at støtteordningen utvides og gjøres til en rettighetsordning.

- En rettighetsordning må innebære at En rettighetsordning må innebære at alle gode energitiltak i hjemmet inkluderes – ikke kun et smalt utvalg slik dagens Enovas  støtteordning har i dag, og ordningen må være enkel å bruke for vanlige folk. Dette er grep som vil skape resultater, avslutter Herning.