Det blir ingen liberalisering av søndagsåpent

Publisert:

​Virke Ideell er glade for at kulturministeren nå har avvist at regjeringen vil fremme et nytt forslag om søndagsåpent.

Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Regjeringens forslag om liberalisering av søndagsåpent i hele landet, evt å la det være opp til hver enkelt kommune om de ville tillate søndagsåpent, ble lagt dødt sent i fjor. I 2016 har det kommet en rekke politiske signaler på at regjeringen har ønsket å oppnå flertall med Venstre på en mellomløsning.

I muntlig spørretime 1. juni uttalte kulturminister Linda Helleland følgende: "Det er ikke mulig å endre lovverket slik det politiske flertallet er satt sammen i dag. Det tar regjeringen konsekvensen av, og derfor fremmer vi ikke noe forslag om noen liberalisering. Det vil jeg bare gjøre helt klart at ikke kommer til å skje". Saken om liberalisering av søndagsåpent er med andre ord endelig lagt død, og det kommer ikke til å skje noen endring i denne regjeringsperioden.

- Både for frivilligheten og ideelle virksomheter har dette vært en viktig sak.  Det er med glede vi nå kan konstatere at det ikke åpnes for mer søndagsåpent,  Sier direktør for helse, omsorg og ideell sektor Inger Helene Venås

Stortingsdebatten i sin helhet kan leses her – under spørsmål 19 >>