Detaljomsetningen fortsetter i samme spor

Publisert:

Detaljomsetningen utenom motorkjøretøyer og bensin økte med 3 , 1 prosent fra januar i fjor til januar i år, i følge SSBs detaljomsetningsindeks. - Samlet sett ble starten på året omtrent som ventet, og i tråd med den svake trenden vi så utover høsten i fjor, sier sjeføkonom i Virke, Lars Haartveit.

Postordre/internett var fortsatt den klare vinneren med en oppgang på 18 prosent fra januar 2013. Omsetningen i byggevarehusene (+8,3) og sportsbutikkene (+8,1) var også god, og både "bredt vareutvalg ellers" (+5,2) og dagligvarebransjen (+4,9) er nok også fornøyde med starten på 2014. Den svake utviklingen fra i fjor høst fortsatte for kles- og skobransjen (-4,1 for begge). Både møbelbransjen (-8) og elektrobransjen (-5,4) er nok også skuffet, selv om tallene på vurderes på bakgrunn av en relativt god omsetning i disse bransjene i januar i fjor.

- Det kan se ut til at de som forsøker å velte økte innkjøpskostnader over på prisene som følge av svekkelsen av kronen, mister mye omsetning, sier Haartveit.