Flere reiser utenom skoleferien

Publisert:

Flere enn tidligere oppgir at de vil dra på ferie utenom skolens ferie i år. En av fire sier de vil bruke deler av ferien utenom skolens ferie, mot en av fem i fjor.

Sommeren er på hell og neste offisielle fridag er ikke før 25. desember. Mange benytter likevel noen feriedager på høsten til å dra av sted på en ferieuke, eller en weekendtur til utlandet.

- Vi ser at flere velger å legge ferieturer utenom skolens ferier. Vi tar ut noen feriedager for å snike oss bort fra hverdagen litt, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland. 

Foreløpige tall fra reiseoperatørene viser også at det er god etterspørsel etter ferieturer utover høsten. 

– Årets sommervær gjør nok at mange er ekstra klar for å kjenne litt mer på varmen, før vinteren setter inn.

Av de som planlegger en ferietur utenom skolens ferie, oppgir 82 prosent at turen går utenlands.  19 prosent besøker venner eller familie et annet sted i landet, og 16 prosent drar på privat hytte i Norge. Det vanligste formålet for ferieturer i løpet av høsten oppgis å være å oppleve nye steder. Hele 45 prosent sier det er den viktigste grunnen, mens 40 prosent mener det er viktigst å være sammen med familie og venner.

I tillegg til ekstra ferier, planlegger så mange som 72 prosent en weekendtur eller langhelg i løpet av året, og 60 prosent oppgir at denne vil legges til utlandet.

- Dette er turer som ikke nødvendigvis er planlagt så lenge i forkant, men som bestemmes underveis i året. Over halvparten oppgir at det er tilbudspriser og billige billetter som påvirker valget av ferie, sier McSeveny-Åril.