Flere velger hytta i vinterferien

Publisert:

​En av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i 2015. Av disse reiser 39 prosent til utlandet, mens stadig flere - 35 prosent – velger å tilbringe ferien på hytta. Samvær med familie og venner er hovedformål med vinterferien, enten den tilbringes i utlandet eller i Norge.

​- Hytta er nordmenns foretrukne ferieform i Norge. I år planlegger 35 prosent å tilbringe vinterferien på hytta i Norge. Dette er det høyeste tallet noensinne, sier direktør for Reise Norge i Virke, Hilde Charlotte Solheim.

Det er familiehygge og aktiviteter som lokker mest når nordmenn tar vinterferie. Mange velger å legge samværet til en av de 450.000 private hyttene og fritidsboligene i Norge.

- Samvær med familie og venner er absolutt viktigste motiv for vinterferien, men å utøve aktiviteter og dyrke egne interessert scorer også høyt. Her finner vi nok mage skiinteresserte nordmenn, som bruker vinterferien til alpint og langrenn, sier Solheim.

22 prosent av de som planlegger vinterferie har tenkt å være hjemme, mens 16 prosent besøker familie og venner i Norge. 6 prosent planlegger å tilbringe ferien på hotell, campingplass eller hyttegrend.

39 prosent til utlandet

39 prosent av de som tar vinterferie planlegger å legge denne til utlandet. Mange reiser altså utenlands i årets vinterferie selv om disse tallene er noe lavere enn fjorårets. Aller mest populært er det blant vestlendingene og nordlendingene å reise utenlands i vinterferien. Vestlendingene topper statistikken med 45 % og Nordlendingene følger tett med 41 %. Av sørlendingene er det til sammenligning kun 27 % som reiser ut.

McSeveny-Åril utelukker ikke at fasit for vinterferiereiser ut av landet kan bli noe høyere enn det andelen som planla en utenlandsreise da Virkes befolkningsundersøkelse ble tatt opp før jul.

- Tall fra Google viser at antall søk på vinterferie holder seg uforandret. Vi vet at mange utsetter beslutningen og holder øynene åpne etter gode tilbud. En mer avventende holdning kan bety at mange utsetter beslutningen til siste liten, sier McSeveny-Åril.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.