Flertallet forblir aktive

Publisert:

I januar skal "alle" begynne å trene eller mosjonere mer, og stadig hører vi om at mange gir seg etter kort tid. Denne myten kan herved avkreftes. 9 av 10 som melder seg inn på et treningssenter i januar fortsetter faktisk å være aktiv minst en gang i uka. – Mange trenger nok den dytten som starten på et nytt år gir, sier direktør for Virke Trening, Anne Thidemann.

Dette kommer fram i Virkes befolkningsundersøkelse. Denne viser også at for at man skal opprettholde aktivitetsnivået må treningstilbudet være lett tilgjengelig og ikke koste for mye.

3 av 4 trener hver uke

75 prosent av befolkningen trener minst en gang hver uke, og 37 prosent sier de trener tre ganger i uka eller mer. Mer enn hver tredje spurte (37 prosent) trener minst tre ganger per uke. Den vanligste treningsformen er fotturer og uteaktiviteter som løping, sykling eller ski utenfor idrettslag. Nærmere 1 av 3 (29 prosent) foretrekker treningssenter som arena for fysisk aktivitet, ofte i kombinasjonen med andre treningsformer.

– Vår undersøkelse nyanserer bildet av at nordmenn kun forfølger nyttårsforsetter om økt fysisk aktivitet i begynnelsen av året. Den viser også at svært mange nordmenn finner glede i regelmessig trening. Dette får vi bekreftet i dialog med våre medlemmer innen treningssenterbransjen, sier Thidemann.

Behold treningsmotivasjonen

Blant de spurte som bare i beskjeden grad bedrev fysisk aktivitet, er det mange som oppgir at aktivitetsnivået har økt kraftig etter innmelding i et treningssenter. Ikke bare ved å trene inne, men også ved å komme seg ut i naturen

– Skal man beholde treningsmotivasjonen gjennom hele året, kan det også være en god ide å finne seg noen å trene sammen med. Det er også viktig at man finner et treningstilbud som ligger nær jobb eller hjem, eller som på annen måte er lett tilgjengelig i hverdagen. Treningsveiledning underveis i takt med egen personlig utvikling er også viktig for å beholde motivasjonen, sier Thidemann.