Frivillige organisasjoners fremtid under lupen

Publisert:

Mandag var det klart for frokostseminar om de frivillige organisasjonenes fremtid i Norge.

​Karl Henrik Sivesind, forsker ved Institutt for samfunnsforskning, innledet om endringer i det norske organisasjonslandskapet og ga drypp for kommende rapport om ideelle virksomheters fremtid.  Styreleder Stian Seland i LNU, generalsekretær Mia Gerhardsen i Actis, og generalsekretær i Blå Kors, Jan Elverum, holdt alle innlegg med sine betraktninger.

Sivesind forklarte at andelen frivillige organisasjoner i Norge er stabilt, men viste samtidig til at veksten innenfor helsesektoren i Sverige siste årene kun har kommet fra kommersiell virksomhet, og at samme utvikling ikke er ønskelig i Norge. Derfor var det også gledelig at  Stian Seland i LNU kunne bekrefte at engasjementet for frivillig arbeid blant ungdom er sterkt og voksende.

-Dette er gledelig, og vi må sammen stå sammen for vise viktigheten av frivillige og ideelles betydning i det norske samfunnet, sier  direktør for Virke Ideell, Torbjørg Aalborg.

-Det ble en svært vellykket og interessant mandag morgen. Frivillige og ideelle organisasjoner står sterkt i Norge, men det er utfordringer vi må jobbe for å løse i fremtiden, og da er det spesielt viktig å kunne møtes i slike fora for å diskutere, sier Aalborg.

Dette var det første av en rekke frokostseminar for ledere av frivillige organisasjoner og ideelle aktører i Norge. Neste frokostseminar er 4. november.