Frokostmøte om passivhus - myter, forskning og fakta

Publisert:

​Er det godt nok inneklima i passivhus? Og sparer vi egentlig så mye energi på å bygge passivhus sammenlignet med et vanlig hus? Dette og mer til skal forskningsprosjektet EBLE prøve å gi svar på. 19. november kan du høre Lavenergiprogrammet og SINTEF Byggforsk presentere de foreløpige resultatene.

​PRAKTISK INFORMASJON

Dato: 19. november 2015
Tid:    08:00 - 10:00
Sted: Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27, Oslo
Påmeldingsfrist: 17. november

Her kan du melde deg på : https://event.nho.no/skjema/?event=5341

PROGRAM:

08:00 – 08:30 Frokost


08:30 – 08:50 Er det godt nok inneklima i passivhus?
Guro Hauge, Lavenergiprogrammet og Inger Andresen, NTNU
For å undersøke inneklimaet i passivhusene som er med i prosjektet måler vi fukt i konstruksjonen, temperatur, relativ fuktighet og CO2-nivået i inneluften. Vi gjør også intervjuer med beboerne for å undersøke om de er fornøyd med inneklimaet i boligene sine.

08:50 – 09:15 Bruker beboerne mer energi enn det som er beregnet?
Guro Hauge, Lavenergiprogrammet og Inger Andresen, NTNU
Hvor mye energi bruker beboere i et passivhus og til hva? Og hvor mye har det å si at de bor i et passivhus og ikke i et hus bygget etter dagens byggtekniske forskrift (TEK 10)? I EBLE-prosjektet måler vi energibruk og intervjuer beboerne om vaner knyttet til oppvarming, bruk av teknisk utstyr og varmt tappevann.

09:15 – 09:30 Vil noen kjøpe passivhus da?
Kristian Stensrud, Heimdal Bolig
Miljøbyen Granåsen i Trondheim er Nordens største utbygging av passivhus. Over 350 boliger er nå solgt. Hvordan går det egentlig å selge passivhus? Ser kjøperne verdien av å bo i et passivhus og er de villige til å betale mer? Prosjektsjef i Heimdal Bolig, Kristian Stensrud, deler sine erfaringer.

09:30 – 10:00 Spørsmål og diskusjon

Les mer om forskningsprosjektet EBLE her

OM FOREDRAGSHOLDERNE:
Inger Andresen er professor ved Institutt for byggekunst, historie og teknologi ved NTNU og tidligere prosjektleder i EBLE og sjefforsker i SINTEF Byggforsk.
Guro Hauge er daglig leder i Lavenergiprogrammet. Hun er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo og er en av initiativtakerne til forskningsprosjektet EBLE.
Kristian Stensrud er prosjektsjef i Heimdal bolig og har ansvaret for Miljøbyen Granåsen. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU.  

Foto: Heimdal Bolig/Stein Larssen