Fullt hus på Virkes consultingdag

Publisert:

​ Foran en fullsatt sal kunne direktør for Virke kunnskap og teknologi Alisdair Munro ønske velkommen til årets consultingdag 25.april. Årets arrangement er det femte i rekken og inneholdt som vanlig en utførlig presentasjon av utviklingen i det norske og nordiske markedet for consultingtjenester.

I år ble temaet også utvidet til å omfatte digitalisering og produktivitet.

Consultingdagen representerer Norges viktigste møteplass for consultingnæringen, og gjennomføres i regi av Consulting Norge som er Virkes bransjeenhet for den norskeconsultingbransjen. I samarbeid med Source Global Research presenteres ferske tall, trender og nyheter om utviklingen i det norske og nordiske markedet for consulting. Rapporten presentasjonen er basert på, inneholder en detaljert gjennomgang av ulike tjenesteområders utvikling, hvordan bransjenes etterspørsel etterconsultingtjenester utvikler seg, og hva man bør fokusere på for å lykkes med å ta markedsvekst i et landskap preget av tøff konkurranse.

Presenatsjonen kan lastes ned her >>

Ønskes tilgang til rapporten, ta kontakt med bransjedirektør Alisdair Munro.

Del 2 av årets consultingarrangement ble innledet av medlem av regjeringens produktivitetskommisjon Marianne Andreassen. Andreassen som til daglig også er direktør for Lånekassen holdt et flammende innlegg om hvilke konsekvenser Norges svake produktivitetsvekst har på sikt, og hvordan økte investeringer på området for teknologi og digitalisering er rett medisin for å kurere dette. Budskapet var ikke til å misforstå: vi er avhengig av en velfungerende og kompetent kunnskap- og teknologinæring som kan bidra til å løse velferdsutfordringene Norge står ovenfor gjennom å levere førsteklasses rådgivningog implementeringsstøtte til offentlig sektor.

Andreassens anbefalinger ble fulgt opp av en debatt mellom statssekretær Paal Bjørnstad (FrP), stortingsrepresentantene Else-May Botten (AP) og Kent Gudmundsen (H). I panelet deltok også Ola Holm (Sopra Steria) og Arild Haraldsen (kommentator digi.no).

Gjennom paneldebatten ble det avdekket bred enighet om hovedutfordringene Norge står ovenfor. Samtidig ble det tydelig at det politiske forståelsen om teknologiens muligheter for å oppnå økt produktivitetsvekst var mer begrenset. Paneldebatten ble avsluttet med en duell mellom to av landets ledende ungdomspartiledere, Nicholas Wilkinson fra Sosialistisk Ungdom og Kristian Tonning Riise fra Unge Høyre.