God jul fra ny bransjedirektør

Publisert:

Jeg vil bli enda bedre kjent med bransjen slik at jeg kan jobbe med de sakene som er viktigst for våre medlemmer. Jeg vil derfor nå ut å besøke ulike typer medlemsbedrifter og håper på invitasjoner fra flere som vil ha meg på en kaffe og en prat, sier ny bransjedirektør for Virke Reise Utland Sverre McSeveny-Åril etter tre hektiske førjulsuker i ny jobb

Julen nærmer seg og det er i dag nøyaktig tre uker siden jeg overtok rollen som ny bransjedirektør for Virke Reise Utland. Jobben ble overtatt etter Rolf Forsdahl som i sitt arbeid har vært en fantastisk ambassadør for bransjen i hele 25 år, en innsats som ble kronet med Årets hederspris på Grand Travel Awards i 2014.

Det er ikke uten en god porsjon ærefrykt man påtar seg oppdraget som etterfølger til en som kjenner bransjen til fingerspissene og som har representert bransjen med integritet og på en tillitsskapende måte i alle disse årene. Jeg har hatt gleden av å jobbe med Rolf i flere sammenhenger og vil etter beste evne forsøke å bygge videre på verdiene og kvaliteten han har representert for bransjen. Samtidig håper jeg å kunne tilføre noe nytt til rollen som ny bransjedirektør for Virke Reise Utland.

Gjennom min bakgrunn som jurist for både Forbrukerombudet og EFTA-sekretariatet har jeg jobbet mye med reisespørsmål og med internasjonalt lovarbeid på reiseområdet. Spesielt stort er mitt engasjement for internasjonalt lovarbeid og for viktigheten av å delta aktivt i prosesser som angår norske aktører når disse pågår i EU. Dette er et høyaktuelt område med både nytt pakkereisedirektiv og revisjon av forordningen om flypassasjerers rettigheter på agendaen i Brussel om dagen.

Det viktigste for meg i min rolle blir uansett å levere relevante bidrag til Virke Reise Utland sine medlemmer og forsøke å jobbe med de sakene som opptar dere i deres hverdag. Jeg har allerede hatt en god dialog med styret om dette, men jeg vil i tillegg gjerne besøke flere av dere for å høre mer om deres hverdag og deres innspill til hvordan jeg på en best mulig måte kan representere deres interesser og jobbe med de sakene som opptar dere. Så har dere lyst på kaffebesøk av meg, send meg gjerne en invitasjon så ser vi hva vi får til.

Å reise er for de fleste av oss forbundet med et kjærkomment avbrekk fra hverdagen og med mange nye og gode opplevelser. Selv kom jeg akkurat hjem fra en tur til Italia og jeg kjenner nærmest fortsatt savnet etter min doble morgenespresso fra frokostrestauranten på hjørnet ved hotellet. Dere i reisebransjen er med på å skape disse opplevelsene og forme disse etterlengtede øyeblikkene for de reisende, og jeg ser frem til å være med på å bidra til dette arbeidet ved å levere gode bidrag til et godt produkt for dere og deres kunder.

Jeg ser virkelig frem til samarbeidet, og ønsker dere alle en riktig god jul!

Sverre McSeveny-Åril, ny bransjedirektør i Virke Reise Utland