God julehandelsinnspurt

Publisert:

I uken før julaften (uke 51) økte omsetningen med 4,3 prosent fra uken før. – En god vekst tatt i betraktning at det var søndagsåpent i uke 50, men butikksteng 1. juledag sier Bror W. Stende, bransjedirektør for faghandel i Virke.

Kvinner på julehandel
Julehandelen tok seg opp siste uken før julaften

– Julehandelen bærer siste uken preg av at det handles inn mye mat og drikke, der veksten var på hele 18,5 prosent kommenterer Stende.

Ser vi opp mot sammenlignbar uke i fjor (uke 52), var veksten på hele 47 prosent. Den kraftige veksten skyldes at vi i siste uken før julaften i år hadde to ekstra handledager sammenlignet med fjoråret.

– Det er klart at vi nordmenn handler inn mye av julegavene i siste liten, - og dermed får vi god vekst i handelen de siste dagene før julefeiringen, forklarer Stende.

Oppsummerer man de fire siste ukene (uke 48-51), så har dermed julehandelsomsetningen blitt relativt god - med en vekst på ca. 5 prosent mot sammenlignbare uker i fjor (uke 49-52). Omsetningen i perioden 1-24 desember anslås til 49 milliarder kroner.

– Dette er positivt for norsk handelsstand som er Norges største private sysselsetter. Vi er likevel fortsatt spente på hvor god desemberomsetningen totalt sett blir for norsk handelsstand, når vi runder nyttår, avslutter Stende.