Gode hoder sammen for smartere helse

Publisert:

Mandag 3. september gikk startskuddet for Virkes nye satsning, Smartere Helse. Over hundre helseaktører, politikere og fagpersoner ga innspill til hvordan vi kan organisere helse-Norge bedre og smartere i fremtiden.

- Vi må få ideene, de gode casene og utfordringene opp på bordet, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke H. Madsen. Virke er eneste hovedorganisasjon som organiserer hele helse

-Norge. Medlemmene strekker seg fra helsefag- og sykepleierutdanning, ideelle sykehjem, ideelle sykehus, private rehabiliteringssentre, ortopediske verksted, mindre private helseaktører, i tillegg til it, teknologi- og konsulentselskap som driver innenfor helsesektoren, apotek og treningskjedene.

- Hensikten med denne dagen er å få frem innovative løsninger som kan bidra til utviklingen av fremtidens helsetjeneste. Virke har nå fått konkrete og håndfaste innspill på bordet som vi kan jobbe videre med. Det er svært positivt med engasjementet vi ser fra medlemmene og de andre som var samlet her i dag, fortsetter Madsen. Dagen var lagt opp som gruppesamarbeid med presentasjon og diskusjon av viktigste utfordringer. Helse Sør-Øst, Folkehelseinstituttet, Accenture, The Boston Consulting Group holdt innlegg etterfulgt av spørsmål fra salen.

- Dette var en meget god start, avsluttet Madsen.

– Nå gjenstår det for Virke å organisere arbeidet godt slik at vi kan se resultater i andre enden.