Gullruten-nominasjoner fylte Østbanehallen

Publisert:

Torbjørn Urfjell, styreleder i Gullruten og direktør for Virke produsentforeningen, ønsker velkommen.
Torbjørn Urfjell, styreleder i Gullruten og direktør for Virke produsentforeningen, ønsker velkommen.

De fremste TV-produksjonene i landet var i dag samlet på Østbanehallen i Oslo der nominasjonene til årets Gullruten-utdeling ble presentert. Gullruten arrangeres for tjuende gang i år og det er Virke Produsentforeningen som står bak landets store TV-fest.

− Det er flott å se mangfoldet av norske produsenter og kringkastere på ett sted, sier Torbjørn Urfjell, Styreleder i Gullruten og direktør for Virke Produsentforeningen.− Blant nær 500 påmeldte bidrag har vi hatt 90 jurymedlemmer i sving for å plukke ut 72 nominerte som ble presentert i Østbanehallen i dag.

Vinnerne, som får lov å ta med seg det velkjente firkantede trofeet hjem, blir ropt opp på scenen i Grieghallen i det TV2-sendte showet fredag 12. mai. Urfjell mener det er viktig å gjøre stas på det verdifulle arbeidet som legges ned i norske tv-produksjoner. 

−Det er viktig med mange og sterke uavhengige produksjonsselskap og at vi har flere kringkastere som bidrar til kvaliteten på TV-tilbudet i Norge, sier Urfjell.

Virke Produsentforeningen er de som oppnevner styret i stiftelsen Gullruten, som sammen med en representant fra hver av TV-kanalene TV2, TVNorge, TV3 og NRK fastsetter kategorier og kriterier for juryeringen.

  Styreleder i Virke Produsentforeningen, Håkon Briseid,  var nominert for beste Drama for NOBEL-produksjonen. Her med vertinne Sigrid Bonde Tusvik.

Styreleder i Virke Produsentforeningen, Håkon Briseid, er nominert til beste drama for TV-serien Nobel som han har produsert i selskapet Monster for NRK. Her med programleder Sigrid Bonde Tusvik.

 

Flere bilder av arrangementet:

Et samlet pressekorps hadde også tatt turen til Østbanehallen.

 

Programleder Sigrid Bonde Tusvik

 

Blant de nomiserte for beste konkurranse-reality var Farmen Kjendis, Farmen og 71 grader nord.

  

Noen av de nominerte for beste drama.

  

De nominerte for beste underholdningsprogram var «Stjernekamp» på NRK, «Lindmo» på NRK, «Norske talenter» på TV 2 og«Klovn til kaffen» på TVNorge

    

De nominerte for beste programleder: Jannecke Weeden i «Nordens perler», Christine Koth i «Koth og kidza»på TVNorge, Helene Sandvig i «Helene sjekker inn» på NRK og Solveig Kloppen i «En kveld hos Kloppen» på TV 2,  på TV3.

 

Pål Sverre Hagen og Tarjei Moe er nominerte til «Beste mannlige skuespiller». De andre nominerte er Aksel Hennie og Anders Danielsen Lie, som ikke var til stede.