Het sommerhandel

Publisert:

Detaljomsetningen utenom motorkjøretøyer og bensin økte med 3,8 prosent fra juli i fjor til juli i år, i følge SSBs detaljomsetningsindeks.

​-Været tatt i betraktning mener vi at disse tallene er gode. Normalt har godt sommervær fått oss til å gå på stranden i stedet for i butikken. I år har vi tatt turen både til kjøpesentrene og andre butikker i juli i det fine været, sier Lars Haartveit i Virke.

Dagligvarehandelen fikk en vekst i omsetningen på 5,7 prosent på toppen av svært gode tall for i fjor. Elektrobutikkene (+4,9) og sportsbutikkene (+4,3) er nok også fornøyd med juli-tallene. At vi i noen grad handlet mindre i byggevarehusene (-2,3), klesbutikkene (-1,3) og møbelbutikkene (-0,5) var vel mer som forventet.

Postordre/internett viste fortsatt tosifret vekstrate (10,6), noe som er svakere enn det vi har vært vant til i det siste.

-Etter en svak utvikling gjennom 2. halvår i fjor, har detaljomsetningen tatt seg noe opp i år. Juli-tallene bekrefter den bedre utviklingen, avslutter Haartveit.