Hytta er feriefavoritt i påsken

Publisert:

I påsken er hytta feriefavoritt. Omtrent halvparten av de som tar ferie i påsken, drar på hytta.

​Dette viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse på ferievaner.

- Påske er hytteferie fremfor noen, men mange lar seg også friste av våren i utlandet, sier Sverre McSeveny-Åril, reiselivsdirektør i Virke.

Ser vi bort ifra jula, er påsken den ferien hvor flest av oss vil tilbringe tiden med familien. 8 av 10 nordmenn planlegger å tilbringe ferien med familien. Påska er også vår mest aktive ferie. 34 prosent av de som drar på ferie oppgir at de gjerne går på ski eller annen aktivitet i tidsrommet.

Vår i Europa frister
Selv om påsken for de fleste betyr hytte og ski, er det mange som fristes mer av vårvær, fortauskafeer eller middelhavsstrender.

- 20 prosent av de som tar påskeferie i år oppgir at de skal til utlandet. Her drar folk både på storbyferie og til middelhavsstrender, sier Sverre McSeveny-Åril.

Til utlandet utenom skoleferiene
Utenlandsreiser er også noe som gjerne legges utenom de fastsatte skoleferiene. Folk tar gjerne en uke i Syden eller en langhelg i en storby helt uavhengig av tradisjonelle ferier som vinter og påskeferie. En fjerdedel av de spurte oppgir å skulle ta seg en ferietur utenom skolens ferier og over 80 prosent av disse turene legges til utlandet. Over 70 prosent av befolkningen planlegger å skulle ta seg en weekendtur i år og 60 prosent oppgir at denne turen går utenlands.

- Mange vil unne seg en ekstraferie eller en helgetur til utlandet. Og har man anledning til å legge turen utenom de ordinære skoleferiene, finnes det ekstra mange gode tilbud der ute, sier Sverre McSeveny-Åril.

Undersøkelsen er utført av Opinion på vegne av Virke.