4 av 10 på påskeferie. Hytta er favoritt.

Publisert:

4 av 10 oppgir at de skal ha påskeferie i år. Det viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse. Av disse drar over halvparten på privat hytte i Norge.

Hytte på fjellet

- Påsken er hytteferie fremfor noen, og i år ser vi en liten oppgang fra i fjor på de som velger å tilbringe påsken på privat hytte i Norge, sier direktør for Virke Reise Norge, Line Endresen Normann.

Andelen som velger å dra til utlandet i påsken holder seg stabilt fra i fjor. Det gjør også de som blir hjemme i påsken.

- Sol og bad, men også fortauskafeer og gryende vår på kontinentet frister nordmenn som er lei av en lang norsk vinter, sier direktør for Reise Utland i Virke, Sverre McSeveny-Åril. 20 prosent av de som tar påskeferie i år oppgir at de skal til utlandet.

Familiekjær aktivitetsferie

- Formålet med påsken er fremfor alt samvær med familie og venner. Dette er den ferien hvor vi prioriterer familie og venner sterkest, kun slått av juleferien, sier Endresen Normann. - Det er også den ferien hvor det å utøve aktiviteter står fremst på agendaen.

- Sen påske ser ikke ut til å rokke ved folks ønske om å spenne på seg skia en siste gang for sesongen, sier Endresen Normann.