Kronprinsparet og Vibeke H. Madsen besøkte Norsk Luthersk Misjonssamband i Etiopia

Publisert:

To damer foran et hus

I forbindelse med sitt besøk i Etiopia besøkte det norske kronprinsparet, sammen med Vibeke Hammer Madsen, Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) onsdag 8. november.

Kronprinsparet ble servert tradisjonell etiopisk mat og fikk en presentasjon av arbeidet til de norske frivillige organisasjonene som arbeider i landet. Også de andre norske frivillige organisasjonene som jobber i Etiopia deltok på lunsjen: Det Norske Misjonsselskap, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Utviklingshjelpen og Flyktninghjelpen.

I dag var det Virkes representanter som besøkte NLMs hovedkontor i Etiopia. Vibeke Hammer Madsen og Cathrine G. Jahnsen fikk en innføring i de norske frivillige organisasjonenes arbeid.

– I et så stort land og hvor det skjer så mye var det veldig interessant å se hvordan NLM har lykkes med å bygge opp en solid organisasjon med gode resultater. Det var sterkt å høre hvordan dødeligheten blant barn og mødre er betydelig redusert med bistanden fra NLM. Det betyr mye for meg faktisk se og høre hvordan medlemmer jobber ute i felten, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke.

NLM har siden 2008 drevet helseprosjektet Reducing Maternal Mortality. Prosjektet har flere ambisiøse mål, blant annet å redusere mødredødelighet i Sør-Omo fra 420 til 250 per 100 000 levende fødsler innen 2019.

Vanligvis har misjonsorganisasjoner drevet egne helsetjenester eller samarbeidet med lokale søsterorganisasjoner. Men i det sørvestlige Etiopia har NLM og etablert et tett samarbeid med den etiopiske staten. Alle medarbeidere i prosjektet er statsansatte.

Les mer i Bistandsaktuelt her.