Lakseaksjon rammer uskyldige

Publisert:

- Miljøvernforbundets aksjon mot salg av oppdrettslaks i landets dagligvarebutikker rammer kun en uskyldig tredjepart, sier Thomas Angell, direktør i Virke handel. Nå har Virke sendt brev til Miljøvernforbundet, Mattilsynet og Fiskeri- og kystdepartementet.

Det er dagligvarebutikkene som er målet for aksjonen ”Stopp salg av syk/smittet laks”. Aksjonistene blir bedt om å fylle handlevogner med lakseprodukter, klistre på merke med teksten ”inneholder syk/smittet oppdrettslaks”, og forlate vognen i butikken.

- Denne aksjonen bidrar til at varenes emballasje skades og ødelegges. I sin tur medfører dette at varen ikke kan selges. Sjømatnæringen går sin gang upåvirket av en slik aksjon, mens det for butikkene som rammes betyr store tap, sier Angell.

Virke ber nå Mattilsynet og Fiskeri- og kystdepartementet komme på banen med informasjon slik at dagligvarehandelen kan svare eventuelle forbrukere som blir bekymret. 

- Vi mener Miljøvernforbundet i sine aksjoner og andre tiltak må være mer treffsikre i forhold til den angivelige synderen, som er sjømatnæringen, og i forhold til regelutstedende og kontrollerende myndigheter, altså Fiskeri- og kystdepartementet og Mattilsynet, sier Angell.