Lær hvordan selskapet ditt lykkes i Afrika

Publisert:

NABA, der Virke er medstifter, arrangerer sin årskonferanse fredag 1. november på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo – og du kan delta. Dette vil være den første konferansen hvor vi får høre utenriksminister Børge Brende.

Fra fjorårets arrangement. T.h.: His Majesty Otumfuo Osei Tutu II

De beste rådene når det kommer til forretningsutvikling i afrikanske land vil du få på årskonferansen til Norwegian-African Business Association (NABA) 1. november.

- Det er stor oppmerksomhet rundt det å investere i afrikanske land, blant annet befinner syv av de ti raskest voksende økonomiene seg i verden på det afrikanske kontinent. Samtidig er det mange hindre på veien. Barrierene, og hvordan du skal håndtere disse, er fokus for vår norsk-afrikanske årskonferanse, forteller Eivind Fjeldstad, daglig leder i NABA.

Konferansen vil blant annet fokusere på hvordan bedrifter kan skaffe seg lokale samarbeidspartnere og ansatte med ønsket kompetanse. Det blir egne parallellsesjoner om human resources, finans og hvordan ”navigere i ukjent farvann” – en sesjon som tar for seg sikkerhet, due diligence, politisk risiko og lokalt innhold.

Norwegian-African Business Summit arrangeres for tredje året på rad. I fjor samlet konferansen 330 deltakere, inkludert over 20 afrikanske ambassadører som kom til Oslo for å møte norsk næringsliv. Fjeldstad trekker blant annet frem speed-datingen med de afrikanske ambassadørene om ettermiddagen.

- Dette har vært veldig populært foregående år. For å lykkes trenger man gode kontakter og det å treffe ambassadøren i landet du ønsker å se nærmere på kan ofte være et godt utgangspunkt.

Norges nye handelsminister forventes også å dele den nye regjeringens perspektiver på norsk næringslivsengasjement i afrikanske land under konferansen.Nigeria, Norges andre viktigste samarbeidsland i Afrika, stiller også med prominente gjester på årets konferanse. Landets prisbelønte sentralbanksjef, Lamido Sanusi og det som er en av kontinentets mest suksessrike forretningsmenn, Aliko Dangote, vil bidra. Sistnevnte vil bli intervjuet av Zeinab Badawi fra BBC på scenen, der han vil dele sine råd til norsk næringsliv som vurderer å etablere seg i afrikanske land.

Har du eller din bedrift interesse av de raskest voksende vekstmarkedene så meld deg på årets NABA-event.

Mer informasjon om årets Norwegian-African Business Summit og registrering finnes på NABAs hjemmesider.