Mot ny rekordvinter i fjellet

Publisert:

Etter en treg forsesong, tok kortsalget i skianleggene seg opp i januar. Hvis resten av 2014 matcher fjoråret, kan heiskortomsetningen i Norge passere en milliard i 2014.

– Hvis været slår til, kan det ligge an til nok en rekordvinter i fjellet. For første gang kan det i 2014 bli solgt heiskort i Norge for over en milliard kroner, sier Andreas Rødven i Alpinanleggenes Landsforening.

Som i fjor ligger det også i år an til en moderat vekst i utenlandske overnattinger på skistedene.

Vinterferien står for døren for mange norske familier. Det er mye snø og fine skiforhold i fjellet. Over halvparten av de som tar vinterferie blir i Norge. Av disse reiser 29 prosent på privat hytte. 8 prosent planlegger å bo på hotell, campingplass, i leid leilighet eller utleiehytte. 90 000 private norske hytter ligger i umiddelbar nærhet til et alpinanlegg, ifølge tall utarbeidet av Virke. Omsetningstallene og bookingene så langt viser at ski og andre tradisjonelle norske vinteraktiviteter vokser, til tross for økt konkurranse fra andre feriealternativer.

– De gode snøforholdene gjør at vi har utsikter til nok en sterk vintersesong på skistedene, sier direktør for Virke Reise Norge, Hilde Solheim.

– En viktig grunn til den sterke veksten hos alpindestinasjonene de senere år har blant annet vært de store investeringene i heiser, snøkanoner og prepareringsmaskiner for å øke attraksjonsverdien og snøsikkerheten i skiproduktet. Totalt sett er det her investert rundt en milliard kroner de siste seks årene, sier Rødven.