Nå bestiller vi sommerferien!

Publisert:

Januar har startet med en eksplosjon av søk etter og bestilling av sommerferier på reisearrangørenes og reisebyråenes nettsider. - Om værgudene har en finger med i spillet eller ei tør jeg ikke si noe om. Men vi vet at dårlig vær uansett årstid gjør at drømmen om sol, blå himmel og varme vokser, sier direktør i Virke Reise utland, Rolf Forsdahl.

Januar er uansett vær en meget god salgsmåned for de som selger "sydendrømmen". Det er for tidlig å si noe om det går mot rekordsalg eller ikke, men Virke registrerer at forskjellige medieoppslag om noe trangere tider i norsk økonomi ikke har bremset reiselysten så langt.

- Det kan se ut som om det er et større press på prisene nå enn i fjor, og aktørene har tradisjonelt gode tilbud i januar, så man kan jo gjette på at mange bestiller nå for å spare noen kroner framfor å vente til april/mai, sier Forsdahl.

2013 ble et veldig godt år for utgående reiseliv, og Forsdahl tror bransjen skal være fornøyd om man havner omtrent på samme nivå i 2014. En av de observasjoner som er gjort så langt, er at Hellas fortsetter å øke sin popularitet, mens etterspørselen etter reiser til Tyrkia så langt ser ut til å være omtrent like stor som i fjor.

Uansett er Forsdahl rimelig sikker på at rundt 65 prosent av befolkningen reiser utenlands i sommerferien, i tillegg til at mange også legger inn en Norgesferie.

Ønsker du mer inspirasjon på reisefronten kan du ta deg en tur på Reiselivsmessen på Telenor Arena i helgen.