Nominerte til Årets Butikksjef 2012

Publisert:

Seks sterke kandidater er nominert til å motta utmerkelsen Årets Butikksjef 2012. Det er Impact, Daymaker, Virke, Oslo Handelsstands Forening (OHF) og Kjedemagasinet som sammen har tatt initiativ til å kåre "Årets Butikksjef" i faghandelen.

Prosjektleder Vidar Mellegård i Impact

Sterke kandidater

- Interessen for kåringen har vært stor, og signaliserer at også bransjen selv synes det er viktig å gi butikksjefen økt annerkjennelse. Samtidig håper vi med denne prisen å fremme konkurransen mellom kjedene og gi økt innsikt i de faktorer som skaper unike resultater, med utgangspunkt i lederskap, sier prosjektleder Vidar Mellegård i Impact, som forteller at man fikk inn mange gode kandidater i nominasjonsprosessen.

Blant disse har en jury nå plukket ut seks sterke finalister som har mulighet til å bli "Årets Butikksjef 2012". Disse er Gunnar Ervik (Elkjøp Megastore Lade), Kari Paulsen (Bagorama Byporten), Elisabeth Skaugerum (Jernia Detalj avd Ski), Kristine Gabrielli (Urban Farmandstredet) Iren Elbert (Vita Storo) og Bente Danielsberg (Norli Kremmertorget).

Felles for alle kandidatene er at de har høy medarbeidertilfredshet, de er nyskapende og de har fått positiv oppmerksomhet i nærmiljøet og kundekretsen. Samtidig er de gode på utnyttelse av kjedekonseptet, de er flinke til å utvikle egen og andres kompetanse og de kan vise til gode økonomiske resultater.

Omfattende prosess

Alle finalekandidatene har den siste tiden gjennomgått en personlig intervjurunde, og de aktuelle butikkene har fått besøk av mystery shoppere som har kommet med sine vurderinger.

- Det ligger et omfattende arbeid bak utvelgelsen og de videre undersøkelsene som er gjennomført, og juryen føler at grunnlaget for å ta en kvalitativ god avgjørelse er på plass. Dette håper vi skal bidra til å gi prisen tyngde, og butikksjefen den annerkjennelsen han eller hun fortjener, sier Mellegård.

- Uansett utfall er jeg derfor helt sikker på at vi får en høyst verdig vinner av prisen, påpeker han.

"Årets Butikksjef" kåres i år for første gang, og vinneren vil bli presentert under et arrangement hos Virke i Oslo i midten av juni.