Ny direktør for Virke Helse Omsorg og Ideell

Publisert:

​ Inger Helene Venås begynner som direktør for Virke Helse Omsorg og Ideell 1. januar 2016.

​- Jeg ser frem til å starte i stillingen og gå med full styrke inn i dette viktige arbeidet. Tilbudene til medlemmene på området representerer en forskjell i mennesker liv, det er en ekstra drivkraft for meg. Vi vet det er et stort press på sektoren, da er styrken i fellesskapet ekstra viktig og hvordan Virke kan bidra til å løfte aktuelle saker, sier Inger Helene Venås, påtroppende direktør for Virke Helse Omsorg og Ideell.

Virke representerer bredden av virksomheter som bidrar til bedre folkehelse og gir oss omsorg i alle livets faser. Virke organiserer alt fra apotek og leverandører til helsetjenesten, barnevern, rehabilitering og behandlingsinstitusjoner. Ideelle sykehus og sykehjem representerer tyngden innen Virke helse og omsorg.

- Vi i Virke er glade for at Inger Helene Venås begynner i jobben, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke. Venås har kompetanse til å løfte sektorene, spesielt gjennom arbeidet med å representere medlemmenes interesser i møte politikere og embetsverk, fortsetter Madsen. 

Virke arrangerer møteplasser hvor ulike grupperingene innenfor helse og omsorg får anledning til å møtes for å drøfte sine utfordringer. Dette er høyt verdsatt av virksomhetene og skal utvikles videre. Med ansettelse av den nye direktøren på helse, omsorg og ideell vil Virke markere seg som en tydelig aktør innen området og styrke sektoren.

- Jeg er veldig glad for at Inger Helene har sagt ja til stillingen. Vi kjenner hverandre godt, og jeg er trygg på at vi skal få et svært godt samarbeid, sier Idar Magne Holme, styreleder i Virke Ideell og adm. dir. i Stiftelsen Diakonhjemmet.


Like konkurransevilkår og gode forutsigbare avtaler med det offentlige er viktige saker for private og ideelle virksomheter. Virke har god kontakt med de relevante miljøene for å jobbe med dette. Den nye direktøren har i sin tidligere jobb i Signo selv følt på kroppen hvor utfordrende det er med den dyre offentliglike pensjonsordningen og byrden med historiske pensjonskostnader. Hun brenner derfor for å finne gode løsninger for medlemmene på disse problemstillingene.