Ny styreleder i Virke Byggevarehandel

Publisert:

Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Norge, tiltrer som styreformann i Virke Byggevarehandel 9. april. Han ser frem til å fronte bransjen i næringspolitiske og samfunnsmessige spørsmål. Samtidig er han klar på at dette er en krevende oppgave.

Det dreier seg både om å dyrke frem overordnede forretningsmessige konkurransefortrinn for bransjen og, ikke minst, fremstå som bærekraftig i et samfunnsmessig perspektiv.

– I forhold til byggevarehandelens samfunnsmessige betydning er det viktig at vi står skulder ved skulder. Bransjens størrelse tatt i betraktning tilsier at vi bør være en klar og tydelig stemme der premissene for byggenæringen legges. I så måte er Hovedorganisasjonen Virke et solid ståsted, sier Jacobsen.

Jacobsen har jobbet i VVS-bransjen siden 1995 og kom fra stillingen som administrerende direktør i Comfort-kjeden da han overtok roret i Byggmakker Norge. Jacobsen har sittet i byggevarestyret siden han begynte der.

Knut Strand Jacobsen vil være Virke Byggevarehandels representant i styret i Norsk Byggtjeneste, sammen med direktør for Virke Byggevarehandel, Bengt Herning.

– Knut Strand Jacobsen har stor forståelse for handelens muligheter og utfordringer, her har Virke en viktig rolle å spille på vegne av fellesskapet. Det blir veldig bra å få han inn som styreleder, sier Herning.

Nåværende styreleder, Tom W. Borthen, slutter i Løvenskiold Handel og går derfor også ut av styret i Virke Byggevarehandel.