Økning i kjøp av konsulenttjenester

Publisert:

- Økningen i kjøp av konsulenttjenester var dobbelt så høy i Norge som i resten av Norden i 2012. Olje- og gassbransjen er årsaken, sier direktør for Kunnskap og teknologi i Virke, Alisdair Munro.

Det viser en fersk rapport utarbeidet av Virke og analyseselskapet Source Information Service. Til sammen er det nordiske konsulentmarkedet nå verdsatt til 16,5 milliarder kroner årlig, ifølge rapporten. Totalt er omsetningen for selskapene innen management consulting 3,5 milliarder kroner i året i Norge. McKinsey og Boston Consulting Group dominerer innenfor strategi, mens Accenture og IBM er de store innen teknologi.

Rapporten ble presentert på Consultingdagen hos Virke 11. april til en samlet consultingnæring. Mer enn 50 deltagere kom for å høre om blant annet forventet markedsutvikling for bransjen i 2013.

Arbeiderpartiets Per Gunnar Dahl møtte Høyres Gunnar Gundersen til debatt. Overskriften for debatten var ”Hva skal til for å skape offentlig sektor 2.0”, men debatten ble fort dreid mot myndighetens innkjøp av konsulenttjenester. Det ble enighet om at konsulentselskapene er et sentralt verktøy  for at politikerne og myndighetene skal kunne lykkes i arbeidet med å innfri egne løfter og levere det velferdstilbudet som befolkningen forventer av en velferdsstat i 2013. Avslutningsvis så politikerne frem til å snakke med en samlet bransje(stemme) og mer deltakelse fra consultingbransjen i samfunnsdebatten.