Overraskende vekst i sportsbutikkene

Publisert:

- Gitt fraværet av vinter mange steder i landet var det noe overraskende at sportsbutikkene viste en sterk vekst på 10,8 prosent fra november 2012 til november 2013. Kanskje folk er føre var, sier sjeføkonom i Virke, Lars Haartveit.

Detaljomsetningen utenom motorkjøretøyer og bensin økte med 3 prosent fra november i fjor til november i år, i følge SSBs detaljomsetningsindeks. Tilsvarende tall for årets 11 første måneder samlet viser en vekst på 1,8 prosent, opp fra 1,7 i oktober.

Postordre/internett fortsatte sin sterke vekst med en oppgang på 11,1 prosent fra november 2012 til november 2013. Og som nevnt var hadde også sportsbutikkene en nesten like sterk vekst med en oppgang på 10, 8 prosent. God vekst var det også i bredt vareutvalg ellers (6 prosent) og dagligvarehandelen (5,4 prosent). Den negative overraskelsen sto møbelbutikkene for med en nedgang på 6,3 prosent.

- Novembertallene viser ingen ny trend, men føyer seg pent inn i den etter hvert lange rekken av måneder med svak vekst i detaljomsetningen, sier Haartveit.