Politiet i Trondheim forteller om kataloghai-saken

Publisert:

To polititjenestemenn fra Trondheim kommer til NSRs sikkerhetskonferanse 20. september for å fortelle hvordan de etterforsker kataloghai-saken som Virke og TV2 avslørte i fjor høst.

Høsten 2016 rullet TV2 opp en stor sak om kataloghaier i Trondheim, etter tips og research fra Virke og Varslingslisten. Etter at TV2 fortalte at mange norske bedrifter føler seg lurt av selskapet 1801 Nummeropplysninga, ble to av lederne for selskapet pågrepet og siktet for grovt bedrageri.

Saken begynte med at Varslingslisten og Virke tidligere i 2016 fikk en hel rekke henvendelser om forsøk på salg av katalogoppføringer som kundene reagerte på. Siden de fleste klagene gikk på firmaer med adresse i Trondheim valgte Virke å gå disse selskapene etter i sømmene. Det viste seg at det kom frem et mønster av to nettverk som også hadde tette bånd seg imellom. Etter en større analyse fikk Virke TV2 med på arbeidet med å avdekke de forskjellige virksomhetene og den aktiviteten de drev.

Det er denne aktiviteten og etterforskningen to polititjenestemenn fra Trondheim vil fortelle om på NSR sin Sikkerhetskonferanse i september. Sakene mot de to lederne, og flere andre involvert i selskapet, pågår fremdeles. På konferansen får deltagerne også innsyn i annen kriminalitet og hvordan dette kan stoppes.