Reiser dominerer netthandelen

Publisert:

​Nordmenn handler på nett som aldri før og nesten halvparten av all netthandel er kjøp av reiser, viser en fersk undersøkelse om nordmenns netthandels-vaner gjennomført av TNS-gallup for Virke.

- Tallene viser hvordan reisebransjen virkelig er en pådriver i den digitale handelen og her ligger soleklart i front, sier direktør i Virke Reise Utland, Sverre McSeveny-Åril.

I følge ferske tall fra Virkes eHandelsbarometer handlet nordmenn på nett for 74,3 mrd. kroner i 2014. Nesten halvparten av dette var kjøp av reiser. Undersøkelsen viser at nemlig at nordmenn kjøpte ferie- og fritidsreiser på nett for 34 mrd. kroner i 2014.Av dette er om lag 28 mrd. kroner kjøp av reiser til utlandet.

Mens man på andre områder ser at netthandelen i større grad domineres av yngre kundegrupper ser man en jevnere fordeling ved kjøp av reise på nett. Gruppen over 60 år står for så mye som over en tredjedel av bestillingene, til en verdi av over 10 milliarder kroner.

-Vi ser at også gruppen over 60 år er komfortable netthandlere av reise og står for over en tredjedel av alle nettbestillingene, sier McSeveny-Åril.

I 2014 var netthandelsomsetningen av utenlandske pakkereiser på 9,8 milliarder kroner, dette er den nest største kategorien på nett, bare slått av bestilling av flybilletter til utlandet som hadde en omsetning på 9,9 milliarder kroner.