Ryanair medhold av EU-domstolen

Publisert:

​ I en ny dom fra EU-domstolen slås det fast at en næringsdrivende kan sette begrensninger i sine avtalevilkår som begrenser en tredjepart fra å benytte innholdet på en ellers allmenn tilgjengelig nettside til kommersiell bruk.

Saken gjelder en tvist mellom Ryanair og den nederlandske prissammenligningstjenesten PR Aviation, der man også kunne booke billetter mot en avgift. Ryanair hevdet at PR Avitation for kommersielle formål ikke hadde anledning til å benytte seg av innhold fra flyselskapets hjemmeside eller database. På flyselskapets hjemmeside måtte brukeren akseptere at man ikke benytter innholdet på siden i egen kommersiell virksomhet.

EU-domstolen fant i denne saken at innholdet på selskapets nettside ikke var beskyttet av database-direktivet og at Ryanair dermed hadde adgang til å sette begrensninger i sine avtaler for tredjeparts bruk av innholdet på sidene.

Domstolen tillot med andre ord at Ryanair gjennom sine avtalevilkår å stille begrensninger for tredjeparts bruk av innhold fra deres hjemmesider.

Les hele dommen på her.