Åse Kringstad ny leder for Virke Produsentforeningen.

Publisert:

Åse Kringstad er ny leder for Virke Produsentforeningen. Kringstad tiltrer stillingen 9. januar.

​Kringstad er i dag fagansvarlig for spill- og filmfeltet i Kulturdepartementet. Hun har lang erfaring innen film- og mediepolitikk, og har jobbet tett på produsentbransjens fagfelt i hele sin yrkeskarriere.

- Åse Kringstad er en kjent profil for mange av våre medlemmer innen spill, TV og film og er godt kjent med Virke Produsentforeningen. Jeg gleder meg til å få jobbe med Kringstad fremover og er svært fornøyd med at det er nettopp henne som skal lede arbeidet til Virke Produsentforeningen videre, sier Helga Bull-Rostrup, direktør for Virke Service og Kultur.

- Jeg er stolt og glad for å få jobbe for en spennende bransje jeg har stor tro på. Det lages utrolig mange bra norske filmer, serier og spill, og jeg ser fram til å lede Virke Produsentforeningen i arbeidet med å sikre at dette skal være en bransje med gode vilkår og god utvikling også i framtida, sier Åse Kringstad.

- Vi er glade for at nettopp Åse Kringstad tar over stafettpinnen etter Torbjørn Urfjell. Når man kombinerer hennes erfaring innen sentrale fagfelt med et brennende engasjement om å videreutvikle bransjen, er jeg overbevist om et godt samarbeid og at hun er den rette for jobben, sier styreleder Virke Produsentforeningen Birte Nystad Blanck.

Om Virke Produsentforeningen:

Virke Produsentforeningen organiserer film- TV- og spillprodusentene i Norge. Omkring 120 uavhengige produksjonsselskaper står for den norske utviklingen av kort- og dokumentarfilm, spillefilm, TV-program, reklamefilm, spill, animasjon, oppdragsfilm og andre audiovisuelle produksjoner. Virke Produsentforeningen forhandler overenskomster, jobber for politiske rammer for næringen og jobber med utvikling av bransjen