Sertifiseringsordninger = attraktiv og viktig for netthandelen

Publisert:

​ Viktigheten av Trygg E-handel ble understreket av PostNord-undersøkelsen sist sommer. Hele 83 prosent av de spurte svarte at det er svært viktig/ganske viktig at det på nettsiden vises at butikken er sikkerhetssertifisert.

Dvs. at forbrukeren regner sertifisering som viktigere enn utsagnene "det er et selskap / varemerke jeg kjenner til” samt "at det er bra og tydelig informasjon om selskapet”. Se resultatet av undersøkelsen her >>

I Danmark kalles godkjenningsordningen e-mærket. Nettbutikken Nordfjeld.dk ble e-mærket i mars i fjor, og opplevde raskt en effekt. Etter at e-mærket ble mer synlig økte konverteringsraten med hele 73 prosent.Dette viser betydningen av at godkjenningsmerket er stort og synlig for forbrukerne.

Christian Rudolph-Jensen i Nordfjeld.dk, sier:

Implementeringen af e-mærket har påvirket købsprocessen positivt, hvilket har afspejlet sig i vores konverteringsfrekvens. Les mer >>

 Virke e-Handel arbeider nå med en oppgradering som vil gjøre det enda mer attraktivt å være Trygg E-handel-sertifisert - uten merkostnader for godkjente butikker. Mer informasjon om dette senere.