Sommervarme ga hett butikksalg

Publisert:

En rekordvarm juli satte ingen stopper for sommerhandelen. Omsetningen i landets kjøpesentre var 4 prosent høyere i juli i år enn i juli 2013.

Det var butikkene innen mat og drikke, i tillegg til spesialbutikker*, og butikker innen hus og hjem, som ble sommerens vinnere med en omsetningsøkning på 5 prosent fra juli i fjor til juli i år. For butikkene innen mat og drikke var veksttakten i juli dobbel så høy som i årets seks første måneder.

- Varmt vær bidrar gjerne til at flere blir i Norge og bruker penger på hus og hjem, i tillegg til at vi koser oss litt ekstra med god mat og drikke, sier Harald J. Andersen, direktør i Virke.

I spesialbutikkene og butikkene innen hus og hjem var salgsøkningen i juli litt høyere enn i årets seks første måneder.  Kles- og skobutikkene har også hatt en liten opptur i juli, selv om veksttakten der ligger noe under de tre øvrige bransjekategoriene. Også for kles- og skobutikkene var økningen i juli høyere enn hva den var i første halvår i år.

Tallene er hentet inn fra 120 av landets kjøpesentre og er utarbeidet av Kvarud Analyse på vegne av Hovedorganisasjonen Virke.

*sportsbutikker, apotek, kosmetikkbutikker, bokhandel, fotobutikker, leketøysbutikker, blomsterbutikker, gullsmedbutikker, ur- og optikkforretninger.