Spill som arbeidsplasser

Publisert:

​I Sverige og Finland omsetter spill-industrien for milliarder, og sysselsetter tusenvis av ansatte. Norge henger litt etter, men kan vi klare å ta dem igjen?

Torbjørn Urfjell under debatten spill s(om) arbeidsplasser på Arendalsuka.

​– Norsk spillbransje er godt ute av startblokka og akselererer stort, men må heies videre mot mål, påpekte Torbjørn Urfjell, direktør for Virke Produsentforeningen under en debatt i regi av Fleksibel utdanning Norge under Arendalsuka.

– Spill blir stadig mer interessant for investorer. Vi ser at særlig utenlandske investorer går inn med store summer. Mulighetene er store, men det fordrer at støtteordningene forbedres, slår Urfjell fast.

– Det tar tid å få et spillselskap opp og stå.  Perioden før gründerbedriftens oppnår suksess, krever både tålmodighet og is i magen. Dagens støtteordninger mangler dette, påpeker han.

Hovedutfordringen er mangel på lånegarantier som åpner for å ta lånetap uten å nødvendigvis kreve selskapet konkurs eller avviklet. Verdien i mange spillselskaper ligger i samlingen av talent. Altså ødelegges store verdier ved at selskaper splittes uten at det er helt nødvendig.

– Innovasjon Norge må hjelpe spillselskapene å overleve gjennom dødsskyggens dal, ikke være de som krever selskapene gir opp og forlater verdifull talentsamling på veien, konkluderer Urfjell.

– Målet må være at den norske spill-industrien blir minst like suksessrik som den svenske og finske, både når det gjelder omsetning og antall arbeidsplasser.