TIP your life - etikk i global handel

Publisert:

​Hva er det beste virkemiddelet for å bedre forholdene i tekstil-industrien - boikott eller samarbeid? Hva kan hver enkelt gjøre for å bidra til at handelen skjer mest mulig etisk? Hva er verdiene og utfordringene ved global handel i dag?

Eleni Simeou (t.v), prosjektleder i the TIP, Vibeke Hammer Madsen, adm. direktør og Bror William Stende, direktør for Mote og Fritid i Virke etter debatten på Arendalsuka.
​Spørsmålene var mange og komplekse, men to svar gikk igjen: kunnskap og samarbeid mellom arbeidstakere og arbeidsgivere er essensielt for å løse utfordringene.

– Jeg er stolt av at Virke er med på The Textile Interchange Project, slo Vibeke Hammer Madsen fast under dagens debatt under Arendalsuken.

–- For å få frem både utfordringene og dilemmaene ved handel, er vi nødt til å begynne i skolen. Samtidig er det viktig at våre virksomheter stiller opp og gjør en forskjell der de er. Etikk og gode arbeidsforhold er høyt på agendaen i Norge. Vi er et lite land, men vi gjør en stor forskjell i verden, sa hun.

Madsen understreket også hvor viktig trepartssamarbeidet er for å oppnå resultater.

Virke og Handel og kontor i Norge er begge opptatt av at handelen fortjener en Stortingsmelding.

– En viktig dimensjon i dette må være hvordan handelen kan brukes for å oppnå internasjonale mål på blant annet etikk og utslipp, konkluderte Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og kontor, og Vibeke Hammer Madsen.

For mer informasjon om prosjektet, kontakt Eleni Simeou på

Instagram: @thetip_norway
Facebook: The Textile Interchange Project
Twitter: @tipyourlife

Les mer om Virkes arrangementer på Arendalsuka >>