Tre finalister igjen

Publisert:

​Konkurransen om å vinne Handelsprisen 2016 spisser seg til, nå gjenstår kun tre dyktige K'er: Kiwi, Komplett og Kitch'n.

​Handelsprisen, som deles ut på Handelskonferansen 28. september, går til en handelsvirksomhet som over tid har utmerket seg.  

– De tre nominerte har på hver sin måte vist enestående kvaliteter, og slått sine respektive bransjer i lønnsomhet og vekst, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen.

Hun trekker frem hvor stor variasjon det er mellom de tre kandidatene.

– Kiwi har bygget et tydelig konsept som fremstår positivt for kundene, de satser på sunn mat og viser at de tar ansvar for folkehelsen. Kitch'n kan vise til en imponerende vekst- og gjennomgående god lønnsomhe i en bransje preget av bransjeglidning og tøff konkurranse. Komplett går foran for å utfordre de tradisjonelle fysiske butikkene. De tør å utforske nye muligheter, og har en formidabel vekst, sier Madsen.

Handelsprisen skal synliggjøre suksesshistoriene innen norsk handel. Nominasjonen bygger på en totalvurdering av aktuelle selskaper, basert på krav til vekst i omsetningen i kombinasjon med lønnsomhet over tid. I tillegg er det lagt vekt på virksomhetens omdømme og dens evne til å være en ledestjerne for andre handelsselskaper.