Venter kanonpåske

Publisert:

​Halvparten av de som drar på påskeferie i år, reiser til hytta. – Vi venter en god påske for norsk turistnæring. Valutakurs og tidlig påske gjør at sol, appelsin og hyttevegg frister mange, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge i Virke.

Dette viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse på ferievaner.

- Påske er hytteferie fremfor noen, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge i Virke.

Det er spesielt trønderne som er ivrige på hyttekos. 62 prosent av de i Midt-Norge oppgir at de drar på hytta.

Ser vi bort ifra jula, er påsken den ferien hvor flest av oss vil tilbringe tiden med familien. 8 av 10 nordmenn planlegger å tilbringe ferien med familien. Påska er også vår mest aktive ferie. 32 prosent av de som drar på ferie oppgir at de gjerne går på ski eller annen aktivitet i tidsrommet.

Tall fra innkommende reiseoperatører viser også at det er ventet at vintersesongen, med påsken som en søt avslutning, blir bedre enn i fjor.


Vår i Europa frister
Selv om påsken for de fleste betyr hytte og ski, er det mange som fristes av vårvær, fortauskafeer eller middelhavsstrender.

- 21 prosent av de som tar påskeferie i år oppgir at de skal til utlandet. Sol og bad, men også fortauskafeer i storbyene, frister nordmenn som er lei av en lang norsk vinter, sier direktør for Reise Utland i Virke, Sverre McSeveny-Åril.

- Sørlendingene er det som er mer ivrig på utenlandsferie, her er andelen hele 32 prosent.

Undersøkelsen er utført av Opinion på vegne av Virke.