Vi er mestere i å utnytte bevegelige fridager

Publisert:

I disse tider er det flere inneklemte dager og bevegelige fridager som vi nordmenn gjerne avspaserer eller tar ut en fridag på. Vi tilpasser oss de røde dagene i kalenderen så godt vi kan, og vips, så har vi en liten miniferie.

– Hus, hytte, hage og båt er nok tilholdsstedet og hovedbeskjeftigelsen for de fleste av oss. Men vi ser tydelig at utferdstrangen som vi har i rikt monn i dette landet, krever sitt også i slike bonusferier, sier direktør for Virke Reise utland, Rolf Forsdahl.

De som planlegger på sikt kan finne utrolig gode flytilbud, og hotellprisene i Europa i mai og juni er absolutt attraktive. Våren i Paris eller Roma, eller en utepils i Nyhavn – det er ikke alltid reiselengden betyr så mye for oss. Det er tydelig at reiseinnholdet er vel så viktig som destinasjonen, og selvsagt hvem man reiser sammen med. Disse småferiene i mai/juni gir mange en kjærkommen anledning til å tyvstarte sommeren, og å få noen energigivende dager sammen med folk man trives i lag med.

Basert på erfaringene fra andre ferieformer tror Forsdahl at vi kommer til å benytte disse inneklemte fridagene enda mer målbevisst i årene som kommer, og at stadig flere av oss vil benytte anledningen til å ta en liten ekstra ferietur ut av landet.