Vi spiser 660 tonn lam i påsken

Publisert:

​- Den tradisjonelle påskematen setter fortsatt spissen på familietid, turgåing og rolige dager, forteller Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. i

​-

Påskelammet holder stand blant påskens favorittretter, bekrefter Størksen. 

Nordmenn kommer til å kjøpe rundt 660 tonn lammekjøtt i påsken i år. I tillegg konsumerer vi 4,6 millioner egg hver dag i denne høytiden.

I tillegg er påske-egget og tursjokoladen fremdeles viktig for å skape påskestemning i norske hus og hytter. Anslag fra Virke viser at vi kommer til å kose oss med rundt to kilo godterier hver i påsken.

- I snitt spises det en sjokolade i sekundet i løpet av påsken, fortsetter Størksen.

Også frukt og grønt har sin plass i tursekken og på påskebordene.  – Over 5 000 tonn appelsiner blir spist på fjelltopper og foran peisen.

- Så vi går nok en velsmakende påske i møte, slår Størksen fast.