Vil inspirere til mer fysisk aktivitet

Publisert:

​I disse dager starter tankesmien "Et friskt pust" opp. Målet er å tenke nytt om fremtidens løsninger knyttet til fysisk aktivitet. To unge opinionsledere skal representere Virke Trening i denne tankesmien, som arrangeres av Aktivitetsalliansen.

Håvard Undem (27) og Johannes Czaikowski (29) jobber til daglig på treningssenter. Der hjelper de nordmenn med å finne motivasjon og glede i fysisk aktivitet. I tankesmien Et Friskt Pust skal de bidra til å finne fremtidens løsninger for å inspirere mennesker til å bli mer aktive.

I høst flyttet Håvard fra Oslo til Hakadal. Han ønsket å komme nærmere marka. På fritiden er han en aktiv terrengløper, mens på dagtid jobber han som senterleder på SATS Kampen. Håvard omtales som et av SATS’ dyktigste ledertalent.

Nå skal han representere Virke Trening under tankesmien (think tank) Et Friskt Pust i regi av Aktivitetsalliansen. Sammen med 15 andre unge opinionsledere skal han tenke nytt om fremtidens løsninger knyttet til fysisk aktivitet.

- Som utdannet fysioterapeut har jeg møtt mange mennesker som har problemer med å være aktive. Skader og sykdom kan gjøre det ekstra vanskelig å motivere seg. Jeg har derfor god erfaring med tverrfaglige samarbeid for eksempel sammen med lege og ergoterapeut. Det gjelder å finne de gode løsningene som senker barrierene, sier Håvard.

Johannes er den andre representanten fra VIRKE Trening som er plukket ut til å være med i Aktivitetsalliansens tankesmie. De siste seks årene har han jobbet som personlig trener og kostholdsveileder ved Sprek Treningssenter i Verdal. Her har han både jobbet med grupper og individuell veiledning. Han blir omtalt av daglig leder, Anne Sigrid Stiklestad Christoffersen, som svært innovativ og engasjert.

- Vi vet at trening gir gode helseeffekter, men for mange kan «dørstokken» være høy. Min motivasjon for å være med i Et Friskt Pust er å bidra til at enda flere velger å være fysisk aktive, sier Johannes.

De 16 deltagerne er valgt ut av Aktivitetsalliansen etter en omfattende søknadsprosess. Blant kriteriene for deltagelse er at kandidatene må være mellom 23-30 år og vise til et sterkt engasjement og/eller ledererfaring innen fysisk aktivitet og folkehelse.